Informatie over  een verblijf


Onze villa’s en gîtes zijn gelegen in Largentière en Tauriers. Deze gemeentes liggen aan de voet van de cevennen, daar waar de olijfgaarden ophouden en de kastanjebomen beginnen. Het uitermate zachte mediterane klimaat is karakteristiek voor de zuidelijke vallé van de Ardèche. De regio heeft zich ontwikkeld rondom largentière met zijn lood en zilver mijnen.  Dit gebied werd lang begeert in de geschiedenis wat uitlegt waarom er zoveel kastelen zijn om deze “schat” te verdedigen (er zijn er nog 5 te vinden in een straal van 4 km). Na de middeleeuwen begon men hier met de zijderupsteelt en de verwerking hiervan tot zijde. Ook een tijdsperiode die invloed heeft gehad op het landschap en zijn erfgoed (aanplant van moerbij, zijderupskwekerij, spinnerij). Vandaag de dag vindt u hier een ideale haven voor een verblijf en ontdekking van de zuidelijke Ardèche die zich rondom ons uitstrekt.


Largentière

 

In deze middeleeuwse gemeente vindt u alle nodige diensten (winkels, restaurants, dokterspraktijk, apotheek, de post). In de heetste zomerperiode zult u aangename koelte ervaren in de koele steegjes van dit dorp. Vanuit Largentière worden sportieve activiteiten georganiseerd (mountainbike verhuur, canyoning, wandelingen, klimmen, speleologie). Gedurende de maanden juli en augustus is het kasteel geopend en kunt u daar het ridder spektakel bekijken.


Tauriers

 

Tauriers domineert de vallei, zijn kasteeltoren torent boven het oude dorp uit, hier vindt u geen voorzieningen maar Largentière ligt dichtbij (3 km). Vanuit onze gîtes kunt u direct vertrekken voor een mooie tocht (te voet of met de mountainbike). Op 800 m vanaf onze gîtes is er een paardrijcentrum dat lessen aanbiedt en paardrijtochten.


Overige sportieve activiteiten

 

De zuidelijke Ardèche staat bekend om zijn verschillende buitensport activiteiten. Een ruime keus uit tochten te voet of met een mountainbike die direct vanaf de gîte beginnen.

Een beginnersles paardrijden of een tocht te paard is mogelijk bij het paardrijcentrum “les Lauzières” in Tauriers.

Kanoën Canoë Location Ardèche www.canoelocationardeche.fr

Canyoning (hogere gedeelte van de Chassezac rivier,  hogere gedeelte van Borne…), Speleologie, Klimmen dat door meerdere bedrijven wordt aangeboden vanuit Largentière (Lionel Rias Artisan du Plein Air , Gilles Crémades Ardèche Equilibre)

Klimparcours in de bomen in Grospierre (20 km) met een tokkelbaan van 200 m over de rivier.

 

 

 


Le temps des chevaliers au château de Largentière
Le temps des chevaliers au château de Largentière

Spektakels en musea

 

 

De riddertijd: spektakel in het kasteel van Largentière van maandag tot vrijdag (juli en augustus). Kasteel van Montréal: 1 van de forten die Largentière beschermde (hele jaar open voor bezichtigingen en een speciaal spektakel in juli en augustus) op 3 km.

 

Kastanjemuseum: de geschiedenis van deze kenmerkende vrucht uit de Ardèche. Het museum is ingericht in een prachtig 17e eeuws gebouw in het middeleeuwse dorp Joyeuse (op 10 km).

 

 

 

De riddertijd op het kasteel van Largentière


La fresque aux lions, grotte Chauvet.
La fresque aux lions, grotte Chauvet.

Het Muséal in Alba la Romaine ( op 39 km) een nieuw gebouwd museum naast de Gallo- Romeinse ruïnes.

 

De Caverne van Pont d’Arc met zijn nagemaakte grottekeningen, van de oorspronkelijke grot Chauvet, neemt u mee naar de steentijd van de Ardèche.

 

 

De grot van Orgnac bestaat uit een bezoek aan de grot, een prehistorisch dorp en een museum van de speleologie/ grotontdekking (op 37 km).

 

 

 

De fresco van de leeuwen in de grot van Chauvet


Natuur en erfgoed

 

Met enkele autominuten bent u op buitengewoon mooie plaatsen.

Het karakteristieke dorp Chassiers (op 2.5 km).

Balazuc, aan de Ardèche gelegen, geklasseerd bij de mooiste dorpen van Frankrijk (op 10 km).

Het “défilés de Ruoms” als voorproefje op de gorges van de Ardèche (op 7 km).

Het dorpje Labeaume, gelegen aan de rivier de Beaume, een prachtig dorp tegen een rotswand gelegen dat uitkijkt over de rivier (op 15 km).

 

 

Het Païolive bos (op 20 km), een mooie plek om te wandelen door enorme kalkstenen rotsformaties .

 

De Pont d’Arc en zijn gorges van de Ardèche is waarom de Ardèche wereldwijd bekend staat (op 27 km).

Het thermale stadje Vals les Bains met zijn geiser en casino (op 26 km).

De “pont du Diable”ofwel duivelsbrug in Thueyts (op 29 km).

Antraïgues – sur – Volane, het dorpje waar Jean Ferrat vandaan komt (op 34 km).


De markten

 

Dinsdag ochtend in Largentière.

Woensdag ochtend in Joyeuse.

Vrijdag ochtend in Ruoms.

Vrijdag avondmarkt  in Largentière (juli en augustus)

 

De supermarkten 

De carrefour in Largentière.

De intermarché in Rosières (8 km).

De Leclerc in St Etienne de Fontbellon (16 km).